Boskids is:

  • Ruimte om te bewegen
  • Plekje voor jezelf
  • Samen sterk
  • Creatief spel
  • Vrijheid en verantwoordelijkheid

Wij kiezen ervoor om bij BosKids zoveel mogelijk buiten te zijn. Het bos biedt de kinderen mogelijkheden om zelf initiatieven te nemen en ervaringen op te doen. De kinderen worden uitgedaagd om hun fantasie te gebruiken. Het bos is avontuurlijk en spannend en geeft kinderen een gevoel van vrijheid, omdat de groepsleiding niet altijd direct zal ingrijpen.

We spelen het grootste deel van de middag op verschillende plekken in het bos. Het is op deze plekken veilig om te spelen, omdat we duidelijke afspraken hebben gemaakt met de kinderen. In de huisregels staan bijvoorbeeld afspraken voor spelen in of bij het water, boomklimmen en het gebruik van gereedschap.

We hebben weinig speelgoed nodig in het bos. We maken wel gebruik van ‘echt’ materiaal, zoals schepnetjes, loeppotjes, een zakmes of een zaag. Verder gebruiken we het materiaal dat de natuur ons biedt. Kinderen kunnen zo hun creativiteit kwijt; ze kunnen van takken ‘gebruiksvoorwerpen’ maken, zoals een toverstaf, een zwaard of een mast voor een zeilboot. In het bos is altijd genoeg materiaal voor iedereen.

Verder lezen over onze visie? Klik hier voor het Pedagogisch werkplan.

Natuurlijk heeft de GGD inspectie gedaan bij BosKids. Klik hier voor het rapport. De oudercommissie van BosKids is samengevoegd met die van het Woldkasteel. Ouders kunnen de laatste notulen inzien in hun ouderportaal.

BosKids heeft specifieke huisregels. Je kan ze hier nalezen.